23 Temmuz 2015 Perşembe

BASİT 3D GEOMETRİK ŞEKİLLER YAPMAK.

3d basit tasrım
Malum çocuklara 3d şekiller yaptırmak biraz zor. Bunlar için genelde kağıtların kesilip yapıştırılması gerekiyor. Ancak etkinlik uzayınca kes yapıştır olayından çocuklar çabuk sıkılıyor. Bu etkinlikler kısa sürede güzel oluyor ama uzayınca ve ince kas becerilerini zorlayınca çocukar bunu pek sevmiyorlar.


3d basit tasarım

Aslına bakarsak okullarda kare, üçgen ve dikdörtgeni öğretiyorlar ama küp, prizma gibi geometrik kavramlar kağıt üzerinde boyama şeklinde gösteriliyor.


Bugün oğluma bu kavramları yakından tanısın hemde etkinlik olsun diye, basit 3d küp, prizma, etkinliği yaptırdım. 


3d basit tasarım




3d basit tasarım

Öncelikle marketten alacağınız yada evinizde olan nohutu yumuşaması için bir tencerede kaynatıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken nohutu çok fazla pişirmeyin, çok çabuk dağılıyor. 
















3d basit tasarım


Biraz sert olarak kalsın ki, içerisine kürdan rahatlıkla girebilsin, üstelik kolayca dağılmasın. 

Sonrasında kürdanlırın uclarına nohutları takarak , hayal günücnüz eşliğinde istediğiniz gibi 3d şekiller yapabilirsiniz.

evde yapılacak etkinlik

Hatta biz akrilik boyalarla nohutları ve kürdanları boyamayı düşündük. Rengarek olacakları için çocuklar daha çok seviyorlar.

3d basit tasarım3d basit tasarım3d basit tasarım
Ayrıca çocukların parmak kas gelişimi, dikkat ve motivasyonu nu çok güzel derecede artıran bir etkinlik olduğunu gördük..