10 Temmuz 2015 Cuma

YARATICI DRAMA,ÇOCUK TESTLERİ VE OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ

Yaz kampı 5 günlük Adana sertifika eğitimi 3 farklı eğitim 3 farklı sertifika Üniversite onaylı.
Milli Eğitim Bakanlığı 2010/49 sayılı genelgeye uygun olarak Düzenlenmektedir.
Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır.
Kurs süresi: Kurs Süresi Toplam 5 gündür. 5 gün sabah 9:30 -17:00 saatleri arasında yapılacaktır. Kurs bitiminde kursiyerler proje ödevi yapacaklardır. Değerlendirmeden sonra 32 SAATLİK üniversite onaylı yaratıcı drama sertifikası 12 Çocuk testinin uygulayıcı sertifikası ve 10 saatlik oyun terapisi setifikası verilecektir. Bu sertifikayla, öğretmenler aldıkları ek derse artı olarak aylık 24 saat fazladan ek ders ücreti alabilirler. Özel kurumlarda kullanılabilir.
Kursa kimler katılabilir: Kursumuza öğretmenler,üniversite öğrencileri Rehber öğretmenler,okul öncesi öğretmenleri,sınıf öğretmenleri katılabilir.

Kurs Tarihi: Ağustos 2015
Kurs yeri : DUYURULACAKTIR.
ücretsiz verilecek materyaller: 
1.) 400 şarkı ve orf ritm den oluşan drma etkinlik dvd si 
2.) 12 Çocuk test Materyalleri ve test materyallerini her daim kullanabilmeniz için dvd si
3.) Oyun terapisi Kitabı 
4.) Çocuklarda Problem davranışlar ve pratik çözüm yolları adlı kitap
1.ve 2. Gün ÇOCUK TESTLERİ UYGULAYICI EĞİTİMİ
Katılımcılar
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolog, Okul Öncesi Eğitimi, Özel Eğitim, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve Tıp Fakültesi Mezunları, Psikiyatri Hemşireleri. Sosyoloji ve Sosyal Hizmet Uzmanları, öğretmenler ve bu alanda ki 3. ve 4. sınıf öğrencileri
Eğitim Programının İçeriği
1- ANKARA GELİŞİM TARAMA ENVANTERİ: 0-6 yaş arası erken gelişim döneminde çocukların genel gelişimlerini değerlendirmek için Türkiye ‘de oluşturulmuş bir testtir. Test genel gelişimi, dil-bilişsel, ince motor, kaba motor ve sosyal beceri-özbakım alt testleriyle yordar.
2-PEABODY RESİM KELİME EŞLEŞTİRME TESTİ:2-12 yaş arası çocukların alıcı dil yaşını ölçmek için kullanılır.
3-GOOD-ENOUGH HARRİS BİR ADAM ÇİZ TESTİ : Zekayı objektif biçimde, emasyonel göstergelerle de projektif biçimde çocuğu bir bütün olarak değerlendiren bir kağıt kalem testidir.
4-METROPOLİTAN OKUL ÖNCESİ OLGUNLUK TESTİ: Okul öncesi olgunluk düzeyini, 5 yaş 6 ay ile 6 yaş arasında test etmeyi sağlar.
5-GESSEL TESTİ: 2-6 yaş arası çocukların görsel algı ve görsel belleklerinin değerlendirildiği bir gelişim testidir.
6-FROSTİG GELİŞİMSEL-GÖRSEL ALGI TESTİ: Görsel algı, görsel uyaranları, tanıma ,ayırtetme ve daha önceki deneyimlerle ilişkili olarak yeteneğine denir. 3-8 yaş arasındaki çocuklara uygulanır. Bireysel ve grup olarak uygulanabilir.
7-PORTEUS LABİRENTLERİ TESTİ : Zeka testi olarak kullanılır. Bireyin genel yeteneği hakkında bilgi verir. 7-14 yaş arasındaki bireylere uygulanır. Erişkinler içinde uygulaması mevcuttur.
8-KENT e.g.y. TESTİ: Bir zeka testidir. 6-14 yaş arasındaki bireylere uygulanabilir. Bireysel olarak uygulanır. Bilgiye ve dile dayanan bir testtir.
9-BENDER-GESTALT TESTİ : Bu test, 5-11 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zeka testi olarak kullanılır. Zekanın görsel devinimsel motor algılamasında gerilik , regresyon, fonksiyon kaybı, ve organik beyin hasarlarını saptamak amacıyla kullanılmaktadır.
10-LOUISA DUSS PSİKANALİTİK HİKAYELER TESTİ:4-12 yaş arasındaki çocukların iç dünyalarını ve olası çatışmalarını anlamak için psikanalitik teori temelli hazırlanmış bir projektif testtir. 10 tane tamamlanmış öyküden oluşan test bireysel olarak uygulanır. Testte zaman sınırlaması yoktur.
11- BEIER CÜMLE TAMAMLAMA TESTİ:Testin A formu 8-16 yaş arası için , B formu da 16 yaş üstü için kullanılmaktadır. A formunda 56; B formunda da 67 eksik cümle vardır. Form öğrenciye verilerek, açıklamayı okuyarak, eksik cümleleri tamamlaması istenir. Bu modülde, çocuk testleri eğitimi olduğu için, yalnızca A formu anlatılacaktır.
*Formlar, materyaller ve örnek uygulamalar eğitim sırasında dağıtılacaktır.
12- Benton Görsel algı testi:Bu test, 5-11 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel görsel algı testi olarak kullanılır. Zekanın görsel devinimsel motor algılamasında gerilik , regresyon, fonksiyon kaybı, ve organik beyin hasarlarını saptamak amacıyla kullanılmaktadır.
Alanda çalışan meslek elemanlarına yönelik olarak kanıta dayalı müdahale yapılabilmesinin sağlanması amacıyla aşağıda belirtilen ölçeklerin eğitimi verilecektir. Eğitimin tek grup olarak 2 gün düzenlenmesi planlanmaktadır. Eğitimi tamamlayankatılımcılara ATED DANIŞMANLIK HİZMETLERİ tarafından katılımcı belgesi ve uygulayıcı sertifikası verilecektir. Eğitimde 12 test öğretilecektir.
3.4.Gün Sertifikalı Temel Drama Eğitimi
YARATICI DRAMA 
KURS İÇERİĞİ
 Milli Eğitim Bakanlığı 2010/49 sayılı genelgeye uygun olarak Düzenlenmektedir.
Serbest hareket çalışmaları
Pandomim çalışmaları
Rol oynama
Oluşum
Doğaçlama
Hikayelerden oyunlar oluşturma
Kukla çalışması
Kendi klibini yap
Kendi fragmanını yap
Oyundan oyun üret
Dinlendirici ve rahatlatıcı etkinlikler
Drama içinde çocuklarda sembol analizi
Değerlendirme
5. gün Oyun terapisi Eğitimi
Oyun Terapisti Kimdir
Tipik Çalışma Biçimleri
Oyun Terapistinin Çalışma Koşulları
Oyun Terapisti Olabilmek İçin İdeal Şartlar
Oyun Terapistinin Çalışma Alanları
Oyun Terapisi İle İlgili Meslekler
Terapide İzlenen Yol
Oyun Ve Oyuncak
Çocukta Oyunla Tedavi
Serbest bırakma oyun terapisi
Jungian Oyun Terapisi
Oyun Terapisinde Terapötik Sınırlar Koyma