2 Temmuz 2018 Pazartesi

EĞİTİMDE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK


Eğitimde artırılmış gerçeklik 

     Teknolojinin eğitimde nasıl kullanılacağına dair son zamanlarda bir çok örnekler görmekteyiz. Bununla birlikte teknoloji ile eğitim desteklenmesi amacı ile yazılımlar ve uygulamalar ortaya çıkmaktadır. Burada sizlere eğitimde artırılmış gerçeklik uygulamalarından bazı örnekler tanıtmak istiyorum.

Artırılmış Gerçeklik nedir?

Nedir bu artırılmış gerçeklik? Blippar’ın kurucusu olan Ambarish Mitra bunu “kullanmış olduğumuz nesnelerle beraber gerçek zaman dahilinde bir dijital bilgiye ulaşabilmek” diye açıklıyor.
“Artırılmış gerçeklik (AR), fiziksel, gerçek dünyadaki içeriklerin bilgisayar tabanlı sensörler tarafından çoğaltılarak ses, video, grafik ve GPS verisine dönüştürülmesi anlamına geliyor. 
Eğitimde artırılmış gerçeklik uygulamalarının yararları nelerdir? diye soracak olursak,
  1.     AG uygulamalarında görsel nesnelerin 3 boyutlu kullanılması öğrencilerin ilgilerini çekerek katılımlarını arttırmakta ve onları motive etmektedir.
  2.  Ayrıca, konular üzerinde farklı bakış açıları kazandırmaktadır
  3. Öğrencilerin gerçek dünyada yapılması zor olan deneyleri, anlatılması karmaşık ve maliyetli olan konuları öğretmeye yardımcı olmaktadır. Astronomi, coğrafya, kimya, fizik vb. konuların sunulmasında gerçekçi bir benzetim ortamı sunmaktadır
  4.   AG işbirlikçi görevlere olanak sağlayarak öğrenciöğretmen ve öğrenci-öğrenci arasında işbirliğini geliştirir
  5. Öğrencinin yaratıcılık ve hayal gücünü gelişmesine yardımcı olur.
  6.   Arttırılmış Gerçeklik öğrencinin gerçek dünyaya olan algısını ve gerçek dünya ile etkileşimini artırarak öğrenme, eğlence veya eğitici eğlence (edutainment) için uygulanabilir. 
  7. Sanal eğiticinin kullanıldığı AG uygulamalarında öğrenci kendi hızına göre kişiselleştirilmiş eğitim alabilir
  8. Çeşitli öğrenme stillerine uygun özgün bir öğrenme ortamı yaratılabilir.
  9.   AG ortam uygulamaları doğru bilgi ve çıkarımların elde edilebilmesi için öğrenme çevresine yenilikler getirerek bu bilgilerin ve çıkarımların daha iyi anlaşılmasını, irdelenmesini ve farkına varılmasını sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder