6 Ağustos 2015 Perşembe

SIKILDIM ETKİNLİK İSTERİM

evde etkinlik yapmak
Malum yaz ayları, çocuklar için eğlenceli ancak benim çocuklar evde sıkılıyor diyenler için evde yapılabilecek etkinlikler. Unutmayın çocuklar en çok anne babaları ile vakit geçirmeyi severler. Hem çocukları televizyona mahkum etmemiş olursunuz. Hemde aile boyu eğlenmiş olursunuz.

1.Birlikte yemek yapın: Çocuklar özellikle kurabiye,pasta, kek gibi daha sonra zevkle yenecek şeyleri yapmayı çok severler.
2.Lavaboda suyla oynamasına izin verin: Sadece lavobo değil aynı zamanda banyo da olabilir, hatta oyuncak hayvanlarına banyo yaptımasına izin verebilirsiniz.
3.Renk karıştırmaca: Evinizde  bulunan çeşitli boyaları karışrırarak farklı renkler elde etmesini sağlaya bilirsiniz. Ayrıca farklı renklerde ki pastel boyaları bir kalem traş vasıtası ile kalem açar gibi açın. Parçalarını bir kağıdın arasını koyup kağıdı katlayın. Sonra ütü ile kağıdın üzerinden ütüleyin. Pastel boyalar eriyip karışında çok farklı bir renk deseni ortaya çıkacaktır.
4.Değişik giysiler giyme oyunu: Önce kıyafetleri ortaya getirip, belirli bir zamanda üzerini değişmesini isteyebilirsiniz. Yada farklı kıyafetler denemesini istersiniz. (Özellikle kız çocukları bu oyunu seviyorlar.)
5. Dans etmek: evde yapılacak en güzel etkinlerden bir tanesidir. Hem enerjisini atmış olur hemde eğlenir. Bu arada müziğin sesini açmayı unutmayın.
6. Pirinç,Mercimek ile oynamak: Bir tepsi yada kutu içine katabilir. Oynamasına izin verin. Hatta üzerine resim yapabilir. Yazı yazabilirsiniz.
7. Kostüm Oyunu: Farklı kıyafet, kutu, platik eşyalardan kostüm tasarlayın.
8. Baloncuk Yapma Oyunu: Bulaşık deterjanı ile bu işi çok güzel yapabilirsiniz.
9. Yıkamacılık oyunu: Kendi oyuncak veya kıyafetlerinden yıkamasına izin verebilirsiniz.
10. Kule yapma: evdeki lego, kutu gibi mazemelele kula yapıp daha sonra top terlik fırlatarak kule yıkma oyunu oynaya bilirsiniz.
11. Resim Yapma: Duvar, Kapı yada cama yapıştıracağınız büyük boy (50*70) kağıtlarla üzerine resim, yazı şekiller yapabilirsiniz.
12. Kirpi yapma: Evdeki patatsi alın güzelce sulu boya yada akrilik boya ile boyayın, alt ve üstünü farkı renklerde boyaya bilirsiniz. Üstüne kürdanlardan dikenleri yapın. Kürdanlarıda farklı renklere boyaya bilisiniz. Sonrasında göz ve ağzını yapın. Çok eğlenceli Mutlaka tavsiye edilir.
13. Nohutla 3d şekiller yapmak: Nohutu biraz sert olacak şekilde haşlayın. Sonrasında kürdanları nohuta bıtırarak 3d şekiller yapın. Nohut kürdanların birleşim yeri olacak şekilde.
14. Balon patlatma: özellikle küçük su balonlarını alın, (sayısı fazla olsun) güzelce şişirip odanın içine atın. Sonra belli  bir süre de kaçtane balon patlatmışsınız sayın. Birde müzik açın, harika olsun.
15.Heykel oyunu: önce siz kendiniz bir heykel olun ve belli bir şekille durun.(kolları kaldırın,indirin ağız ve yüzünüze farklı mimikler verin) sizi güzelce incelesin ve sonrasında aynı şekli yapsın. Sonra sıra ile oyuna devam edebilirsiniz.
16. Birlikte Hikaye Oluşturun: Mesela karakterleri o seçsin, kız mı erkek mi, saçı ne renk, hangi elbiseyi giysin gibi. Sonra ise olayı belirleyin ve ona sorun hikaye nasıl devam etsin.
17. Sesli Hikaye dinleyin: Özellikle akşam yatmadan önce yapılırsa çok güzel oluyor. Her hangi bir aletten TV, telefon, tablet gibi. Sesli hikayeler açın ve beraber sessizce dinleyin. Akşam odanın ışığını kapatır dinlerseniz etkileyici olacaktır.
18. Şarkı yazmak, söylemek: Şaçma sapan da olsa şarkılar söyleyin. Örneğin limon üzerine şarkı yazın. Limon limon sen çok ekşisin
Rengin sarı
Neden böylesin gibi.
19. Hayvan taklitleri yapın: gerek ses gerekse hareketini taklit edebilirsiniz.
20. Tren Uçak Oyunu: Uçak  yada tren olup evin içinde gezebilirsiniz.
21. Alış veriş oyunu oynayın. Evin içinde eşyaları bir birinize satmaya çalışacaksınız. Sıkı pazarlık yapın. Bir de gerçek para kullanırsanız gerçek hayata daha uygun olacaktır.
22. Davul,Trampet çalama: Evdeki yoğurt kutularından yada plastik eşyalara el ile yada bir çubuk yardımı ile vurarak oyun yapabilirsiniz. Hatta şarkılar için ritimler yapabilirsiniz.
23. En sevdiği yada sevmediği yada mutlu olduğu olayları, anıları konuşabilirsiniz.
24. Traş köpükleri ile oyanma: Geniş platik bir kaba traş köpünü boşaltın ve dilediği gibi oyanamasına izin verin. Hattan kardan adan bile yapabilirsiniz.
25. Evde Tiyatro oyanayın: Basit fıkra yada olayları canlandırabilirsiniz. Hatta kostüm yaparsanız çok harika olacaktır.
26. Mektup yazma, mesaj atma, yada uzakta ki bir akrabası ile konuşma nene ,dede vb.
27. Eski çocuk oyunları: Mendil kapmaca, sağ satarım bal satarım saklanbaç vb.
28. Bilye oyanama. Özellikle erkek çocuklar için harika oluyor.
29. Kalecilik oyunu. Evde herhangi bir yeri kale yapın ve sıra ile bir birinize gol atmaya çalışın.
30. Ev İşleri: Ev işlerinde size yardım etmesine olanak tanıyın. Toz alma, kıyafet katlama, masa toplama, bulaşıkları yerleştirme vb.
31. Puzzel yapma. Seviyesine uygun puzzel yapabilirsiniz.
32. Bilim Çocuk, Meraklı Minik gibi degilerden alıp içerisindeki etkinlikleri yapabilirsiniz.
33. Kağıt katlama ve kesme: Öncelikle kağıtları katlayın (yaş gurubuna göre az yada çok katlayın) sona makasla farklı şekillerde kesin. Kağıdı açın ve nasıl  bir şekil ortaya çıkmış. Renkli kağıtlarla yapabilir sonrasında süs olarak kyllanabilirsiniz.
34.Evde jimnastik yapın: Müziği açın yerde ve havada çeşitli jimnastik hareketleri yapmasını sağlayın.
35.Nesi var oyunu: Nesnelerin özelliklini söyleyin o bulsun. Rengi kırmızı, kare şeklinde vb. yada canlıların özelliklerini  söyleyin. Kuyguruğu var , fareler ondana korkar vb.
36. Nesneleri boyamak: Sokaktan topadığınız kozalak, yaprak, ilginç gelebilecek herhangi bir şey eve getirip boyama yapabilirsiniz.
37. Ahaşap Boyama:Marangoza suntadan yaptıracağınız. (yada satın alabilirsiniz) çeşitli şekillerde ki (ev,kutu, hazine sandığı vb.) eşyaları Ahşap boyama ile kolayca yapabilirsiniz.
38.Evde ebru yapımı: Makarnanın suyunu yada nişasta karıştırılmış suyu geniş bir kaba boşaltın, akrilik boyayı biraz sulandırıp,su üzerine serpin. Sonrasında fırça kürdan yardımı ile boyaya şekil verip,üzerine  kağıt kapatın, kağıdı alın ve kurumaya bırakın.
39.İlaç Kutularından Robot: ilaç kutularını robot olacak şekilde yapıştırın. Ama öncesinde kutuları renkli kağıtlarla kaplarsanız robotunuz harika olacaktır.
40. Gölge Oyunu: akşam evde ışığı söndürüp el feni ile perdenin arkasını aydınlatın. Önceden hazırlayacağınız oyuncaklarını konuşturarak gölge oyunu yapabilirsiniz.
41. Evcilik , komşuculuk,doktorculuk,öğretmencilik,poliscilik, oyanyın da oynayın..